Mijn verhaal
Mijn verhaal

Ik heb lang in de schaduw gelopen van mijn eigen mogelijkheden, van wie ik ben. Sta jij in jouw eigen schaduw of heb je dat gevoel? Welke wolken heb jij rond je hangen?

Wel, ik herken dit ook, omdat ik jaren lang geloofd heb dat ik niet tot veel in staat was. Ik vond dat andere leeftijdsgenoten toffer, cooler, slimmer of dunner waren dan ik. Zat jij in de populaire kliek op school? Ik niet. Ik wilde er bijhoren omdat zij cool en succesvol waren. Tenminste, dat dacht ik toen toch. Ik wilde er bij horen, maar eigenlijk ook niet omdat ik ook wel voelde dat zij zichzelf niet waren.

Als tiener was ik speels en lette ik niet goed op in de klas omdat ik veel dagdroomde. Jij ook? Ik was er altijd van overtuigd dat er zoveel mogelijk was, maar dat de school dat niet toeliet. Je kan niet meer doen dan je ouders volgen en luisteren en hopen dat het wel goed komt. Mijn moeder stond in de schaduw van mijn vader, dat was de generatie van de jaren 40.

Ik heb op een gegeven moment begrepen dat ik niet in de schaduw wil staan. Ik heb talenten en opportuniteiten, maar wat wil ik dan? Mijn moeder vond van zichzelf dat ze niets te bieden had en dus vond ze het ook niet nodig om mijn zus en mij te ondersteunen en te begeleiden naar onze talenten. Mijn moeder zei ooit letterlijk tegen mij: “Dat mijn dochter capabel is om dit te doen, kan ik moeilijk vatten.” Ik voelde me waardeloos en geloof me: dat is lang zo geweest.

De enige die iets in mij zag was mijn vader, toen ik in Zürich naar de Lyçée Français ging omdat we daar toen gingen wonen voor zijn werk. Mijn vader heeft mij er zeer goed ondersteund en begeleid. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Toen ben ik stilaan gaan beseffen dat ik toch wel iets kon en te bieden had. Ik voelde mij vaak verloren in de Lyçée door mijn beperkte talenkennis, maar dat is snel veranderd.

Als ik deze ervaring niet had gehad, was ik misschien nooit tot de inzichten en het vertrouwen gekomen dat ik toen ontwikkelde. In 1992 ben ik dan in Portugal mijn grote liefde tegengekomen. Ik voelde mij zo gelukkig bij hem, maar helaas was deze relatie gedoemd tot niets omdat zijn familie dat niet toeliet. Het is hartverscheurend iemand achter te moeten laten waar je van houdt. Ook dat heeft mij sterker gemaakt. 

Mijn openbaring is er gekomen in 2009. Pas na mijn scheiding in 2002 ben ik als vrouw beginnen groeien. Op een gegeven moment betrapte ik mijn ex-man op overspel. Ik kan jou verzekeren dat dit voelde alsof er een mes in mijn hart gestoken werd. Toen ik trouwde geloofde ik ook dat het voor altijd zou zijn. Ik ben loyaal. Ik geef niet zomaar op. 

Misschien herken je dit ook. Ik begon aan veel dingen te twijfelen. Wie ben ik? Wat wil ik? Eigenlijk ben ik dankbaar dat die scheiding er gekomen is, want anders had ik misschien nooit de weg van coach-therapeut ontdekt. Het heeft mij sterker gemaakt, dichter bij mezelf gebracht en mijn authenticiteit duidelijker gemaakt. Het is een zoektocht, een zielsreis. 

Tijdens en na de scheiding voelde ik mij verlaten en teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook vrij om aan mezelf te werken. Ik mag wel zeggen dat ik gelukkig ben, heel dankbaar voor alles wat ik al heb mogen leren. Het maakt mij daarom echt gelukkig om cliënten te zien groeien, omdat ieder een verhaal te vertellen heeft. Misschien denk je wel dat jouw verhaal niet interessant genoeg is om te vertellen, maar het is wie jij bent. Het hoort bij jou. Het is net alsof je zegt dat die linkerarm tot niets dient en dus kap ik deze eraf. Nee, ook die arm hoort bij jouw lichaam, is een deel van jou. 

Dit is wat ik je wil bieden: GROEI, GELUK. Ik wil je begeleiden naar jouw essentie. Het is nu hoog tijd dat jij ook naar buiten treedt. Het is jouw recht. Neem nu het heft in eigen handen.

Als ik er nu naar terugkijk, begrijp ik waarom ik coach-therapeut ben geworden. Er is niets zo erg als weten dat je capaciteiten hebt, maar niet weten hoe deze om te zetten in de praktijk. Ik wilde niet meer in de schaduw staan, maar naar buiten treden en andere mensen inspireren en begeleiden in hun missie in het leven. 

De opleidingen tot coach en hypnptherapeut hebben mij persoonlijk doen groeien en doen inzien hoe fijn het is om te mogen worden en doen wat je gelukkig maakt. Waarom zou je blijven werken waar je nu werkt, wetende dat het niet de ideale omgeving is? Of waarom blijf je met gevoelens uit het verleden zitten die jou vandaag niet helpen om gelukkig te zijn? Ik heb jaren in een omgeving gewerkt waar ik goed verdiende, maar waarvan ik ook wist dat dit niet IK was. Naarmate de jaren verstreken, kreeg ik meer en meer het gevoel gevangen te zitten in mijn eigen val. Want dat is het uiteindelijk toch. Je blijft ergens werken omdat het loon goed is, dicht bij huis. Maar wat met je motivatie? Wat met je talenten, dromen? Leg jij dit gewoon naast je neer?Niet weten waar je naartoe kan gaan om als persoon te groeien, open te bloeien en te worden wie jij hoort te zijn ... dat is toch jammer? Voel jij dit ook? Voel jij ook dat je wilt groeien? Als jij uit de schaduw wilt treden, is het NU het moment. Ik wil jou heel graag uit de schaduw halen!

Ik wil heel graag jouw regenboog zijn!

Hoe?

Ik neem je mee naar je IK die in je ziel zit. Daar zit jouw verborgen schat. Het is een spirituele reis naar, doorheen je ziel. Ontdek wie jij echt bent! Hoe voelt het om eindelijk te mogen doen, zijn, worden ... wie je hoort te zijn in alle vrijheid? Niets geeft mij meer voldoening dan te zien, horen, ervaren hoe jij als individu in staat bent recht te staan en jouw plaats in deze wereld in te nemen. Ik verdiende dat, jij dus ook. 

Wil jij dit beleven? Ik nodig je uit om samen met mij op pad te gaan. Vandaag. Jij bent er klaar voor. Je bent niet voor niets op deze pagina gaan kijken.

En weet je wat:Daarom ben ik lang geleden gestopt met 'normaal' te doen. Wie bepaalt wat normaal is?

“The journey is yours, so is your destiny.”

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?