Verschil tussen onbewust en onderbewust


Je hebt allicht al gehoord van bewustzijn, onderbewustzijn en het onbewuste. Vaak worden deze 3 termen door elkaar gebruikt. Is het voor jou duidelijk wat het verschil is tussen deze 3 niveaus?
Wat is eigenlijk het nut en hoe beïnvloeden deze aspecten ons dagelijks leven?

3 niveaus van "zijn"

Zoals je in onderstaande schets kan zien, zijn er verschillende niveaus.
Het bewuste is ons cognitief stuk zeg maar, het onderbewuste 'weet veel' (zielsniveau) en het onbewuste is de plaats waar we verdringen wat we niet willen weten of voelen.
Het onbewuste laat heel veel details weg, vervormt de waarheid en generaliseert.
Dit doen we om onszelf gezond te houden, om ons te beschermen.

Als jij je bewust wordt van een bepaald patroon, pas dan kan je inzichten krijgen en er iets aan veranderen. Zolang een gedrag, overtuiging in je onbewuste niveau blijft zitten, kan er ook niets aan gedaan worden. 
Het onderbewuste is de bron van creativiteit, intuïtie


Het is onze inspiratie, innerlijk weten, verbondenheid en spirituele verlichting. Wanneer jij contact maakt met je onderbewustzijn, schakel je als het ware je 'mind' uit.  Je laat controle los en laat nu net dat de grootste uitdaging zijn voor veel mensen. Maar het hoeft niet zo dramatisch te zijn. 

Het bewuste is vaak nodig om iets te laten ontstaan maar het onderbewustzijn 'weet' wat jij echt nodig hebt. Dat weet jouw bewuste deel zelden of nooit. Het gaat immers enkel af op wat het al eens gehoord heeft, een keer heeft ondervonden maar daarom is dit niet de juiste keuze. Het is een slechte raadgever.

Dit is een stem, een taal die wel allen kennen maar die telkens opnieuw aangewakkerd dient te worden.

We leren op school deze taal niet spreken. Dit is jammer want dit is wat ons tot een spiritueel wezen maakt, ons in staat stelt om veel meer informatie te raadplegen die voorhanden is. Je hoeft maar in te pluggen en het is er. 


Je kan deze taal echt wel leren en begrijpen want het is van jou en wat van jou is, maakt deel van jou uit. Je vraagt je misschien af hoe dat kan, maar deze innerlijke taal wordt ons doorgegeven door onze voorouders, want deze maakt deel uit van een collectief onderbewustzijn. Alle informatie zit al in ons door de evolutie van de mens. Wanneer iets echt geleerd is in de evolutie van ons mens-zijn, dan is het niet meer nodig om dit opnieuw en opnieuw te ontwikkelen. Het is al aanwezig. 

Wanneer jij leert om toegang te krijgen tot het onderbewuste, pas dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dan "zien" we de mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn oneindig. Hierin ligt jouw en mijn kracht. Dit is waar jij het verschil kan maken. Hier is geen ego, geen controle.
Het onbewuste


Dit deel is het deel dat overbodige info 'verdringt'. Dit is wat we niet willen horen, voelen, weten.

'Ik zie het niet dus is het er ook niet'. Toch wel, want het zit hier, in dit deel. Je kan er echt wel contact mee maken, maar dat wil je niet. Dus wordt het een last dat je meesleurt. Wat er ook in opgeslagen is, als je er niets mee doet kan je ziek worden, burn-out krijgen, depressief worden.


Het is in dit gedeelte dat de meeste psychische problematieken zich afspelen, aldus Freud en Jung. 
Zij ontdekten dit al aan het einde van de 19e en begin 20e eeuw.


Het gaat vooral om het niet goed kunnen verwerken van informatie of door onjuist verwerkte informatie. Hierdoor dreig je vast te komen zitten. Hoe moeilijker en hoe zwaarder informatie is, 
hoe langer het duurt om deze info te processen. Ook een teveel aan informatie kan je overbelasten.


      ->  Er is vaak onvoldoende tijd om alle info te processen.


   Gelukkig is er wel een oplossing, nl. het onbewuste bewust maken.


 Hoe doe je dit?


Stel je een zachte, veilige methode voor die jou helpt in jouw proces van bewustwording in wie je bent, wat je missie is en wat voor jou de beste stappen zijn die jij momenteel kan nemen.
  
  Hoe is jouw leven als je al deze inzichten hebt? 

     Wat wil jij anders naar de toekomst? 

 
We worden geboren als mens met heel veel parate kennis die in ons onderbewustzijn aanwezig is. Dit is onze intuïtie zeg maar, onze ziel die het goed bedoelt. Het onbewuste daarentegen verdringt wat we niet willen horen of weten, ons ego voedt dit stukje maar al te graag.

Het is jouw en mijn taak om het onbewuste bewust te maken. Daar heb je een heel leven voor. Aan jou de keuze wat je er mee doet.Wil je meer weten over de bestaande methodes?

     

Een methode is SoulKey Therapy, contact met je ziel, het onderbewustzijn dat spreekt.

Klik hier voor meer info .Beide methodes geven jou alleen meer draagkracht, meer voeding om sterker in jouw
schoenen te staan.


Een andere methode is hypnotherapie. Dit is gedragsverandering en hoe jij in je dagelijks
leven omgaat met alles wat je meemaakt.

  Wil jij dit ook?  Wil jij ook werk maken van je onbewuste?   Boek nu je gratis kennismakingsgesprek of boek nu een echte sessie.

    


Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?