Alle troeven van een 50+Recruiters en hun belangrijke rolAls je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt, is dat zo al spannend genoeg om je te gaan voorstellen en je nagels af te bijten of je wel of niet weerhouden bent.
Voor een 50+ is deze uitdaging des te groter en frustrerender net omdat er veel vooroordelen bestaan bij de werkgevers en dat is jammer want als we met z’n allen langer moeten werken, is het ook logisch dat iedereen evenveel kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Wees altijd eerlijk over je leeftijd. Vooral kleinere bedrijven geven sneller de voorkeur aan een 50+. Laat gewoon zien dat je jong van geest bent en zin hebt om aan de slag te gaan. Je hebt altijd het recht en de mogelijkheid om via loopbaancheques je talenten onder de loep te brengen, mocht daar nog enige twijfel over bestaan. Als sollicitant heb je volgende argumenten steeds achter de hand om je toekomstige werkgever omver te blazen.
*loyaal: wij zijn op zoek naar zekerheid, stabiliteit en minder naar promotie. Zullen minder snel geneigd zijn weg te gaan net omdat we zekerheid zoeken.
*mentaliteit: als werknemers zijn we opgegroeid in een omgeving waarin werken beschouwd werd als een evidentie, zijn rustig op de werkvloer, kunnen gemakkelijker bemiddelen,
*maturiteit: onze competenties zijn in de loop der jaren verbeterd, zoals
                * inzicht
                *sociale vaardigheden
                *efficiĆ«ntie
                *verantwoordelijkheidsgevoel
                *geduldiger
                *betrokkenheid
* Praktische ervaring: door de inzichten en ervaring van de voorbije zijn wij sneller inzetbaar en hebben bijgevolg dus ook een kortere inwerkperiode.
*Passie: werken met hart en ziel , leveren dus ook betere kwaliteit, werken vooral voor het sociaal contact, werken houdt ons jong, ons huis is al afbetaald (of toch bijna)
*Gezinssituatie: onze grotere kinderen zijn het huis al uit of trekken hun plan waardoor wij flexibeler kunnen omspringen met overuren, afwezigheden door vakantieperiode
*Maturiteit vs leeftijd: maturiteit komt voort uit de reeds gemaakte fouten, toon aan wat je hieruit hebt geleerd en geef een voorbeeld. Je mag gerust benadrukken welke weg je hebt afgelegd om de kennis en ervaring op te doen die je vandaag hebt. Op deze manier ben je recruiter al een stap voor. Een logische vraag die daaruit kan volgen is dan bijvoorbeeld wat zijn je sterke punten of je zwakke punten. Wees voorbereid om hierop te beantwoorden.
*Tewerkstellingsmaatregelen: het fabeltje dat wij te duur zijn willen we ook de wereld uithelpen omdat wij zoveel voordelen hebben, daarom dat er subsidies bestaan om werkgevers ons de kans te geven een ervaren medewerker in te schakelen en geen schoolverlater.
Het is cruciaal om te blijven gaan voor je kansen. De mogelijkheden en opportuniteiten zijn er. Het kan soms frustrerend zijn als je niet meteen wordt aangeworven of dat je een smoesje als excuus moet horen, waaruit blijkt dat je toch als “te oud” of “te duur” wordt bestempeld. Dat ben je niet! Is een mentaliteitsprobleem dat dringend moet veranderen bij de HR diensten en recruiters. Blijf geloven in je kansen! Wij steunen jou!

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?