Vaarwel 2018, welkom 2019


  Vaarwel 2018,welkom 2019

Als ik terugkijk op het voorbije jaar, ben ik vooral dankbaar. Dankbaar om de vele fijne mensen die ik mocht leren kennen, via BNI Turnhout en Vlaanderen, mijn coachees, maar vooral mensen mensen die mij begeleid hebben in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is heerlijk om te weten en vooral te voelen dat er mensen zijn die echt in mij geloven en mijn capaciteiten zien. Ik weet niet hoe het was als kind voor u, maar voor mij werd er nooit belang gehecht aan talenten of zaken waar ik echt goed in was. Dat deed je gewoon en omdat ik het 'gewoon' deed vond ik het ook maar 'gewoon' om te doen of te zeggen wat ik toen al deed. Wist ik veel dat ik toen met talenten bezig was.  Het is mij pas helemaal duidelijk geworden toen ik zelf aan de slag mocht gaan als loopbaancoach hoe weinig mensen hun echte talenten kennen. Dat is zo een zonde. Nu wordt er enkel naar de competenties gekeken, wat maar een stukje is van wat we echt kunnen. Het verschil tussen een competentie en een talent is hemelsbreed, hoewel ze elkaar wel kunnen aanvullen. De talenten zijn aangeboren, bijvoorbeeld "goed kunnen schrijven" of " goed kunnen praten". Deze talenten kunnen er voor zorgen dat men dan journalist wordt of leraar of toch iets in die richting waarbij schrijven en aanleren, geschreven en gesproken communicatie nuttig ingezet kunnen worden in de dagdagelijkse job. Als het een talent is, kost het geen energie, geen moeite dus, integendeel, het zijn dan energiegevers. Een job graag doen vanuit je passie is het mooiste wat er is. Er zal dan geen sprake zijn van burn-out of depressie.  De competenties worden aangeleerd on the field, zoals bijvoorbeeld "excell". Iemand die skills ontwikkelt in excell heeft dan als competentie de kennis van Excell te hebben. Is dit een talent dat je van nature hebt? Misschien wel, maar het wordt pas een talent als het mathematische, het analytische aangeboren is.

Ik hoop oprecht vanuit mijn hart dat u ook uw talenten mag ontdekken of verder mag ontwikkelen. Het is pas dan dat je echt kan gaan doen waar je goed in bent en vooral wat je graag doet. Mocht het om een of andere reden toch niet het geval zijn, dan nodig ik jou heel graag uit om aan loopbaanbegeleiding te doen of in coaching te komen. Iedereen verdient het om zichzelf te zijn, waarom u dan niet? 2019 belooft een mooi jaar te worden. Ook voor u! Ik wil graag uw begeleider zijn en uw capaciteiten naar boven brengen. Voor meer info, marlies@kandochannel.be of 0494 33 11 66.

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?