Hoe flexibel is ons brein?


Vandaag verandert de wereld sneller en sneller. Tijd lijkt ons meer en meer voorbij te razen zonder dat we er vat op lijken te krijgen. We “moeten” meer doen, hebben minder tijd en doordat we minder tijd hebben, “moeten” we ons weer voorbij hollen of eerder achterna.Tijd lijkt anders te tikken dan vroeger. Enig idee hoe dit komt?

Wel, we worden constant geprikkeld door onze smartphone, TV, radio, e-mails, Facebook, Twitter, LinkedIn enz. Doordat er een constante prikkeling is van onze zenuwen, komen we ook moeilijker tot rust in ons brein. Doordat we niet tot rust komen, is onze beleving ook anders. Het hoofd geraakt vol en kan minder flexibel omgaan met alles wat er op ons afkomt. Hierdoor wordt men prikkelbaar, agressief, depressief zelfs als deze situatie te lang aanhoudt. Dit is ook een van de redenen waarom er zoveel burn-outs zijn. Ons brein heeft niet de tijd om alles te verwerken en een plaats te geven om to slot alles op te slaan.  Geheugen bijsteken zoals in onze laptop gaat helaas niet. Verwijderen gelukkig wel.
Gelukkig bestaan er trucjes voor om dit om te keren en gelukkig genoeg is ons brein flexibel en snel herprogrammeerbaar.
Om even stil te staan bij onze change, als individu bepaal ik zelf of ik change wil of niet. Op welk vlak wil ik dit ? Hoe staat het met je eigen vrije tijd in je gezin? Heb je voldoende tijd voor jezelf? Nee? Wordt het niet eens tijd om hier wat aan te doen? Ik verdien het om meer vrije tijd voor mezelf te hebben zonder mij hiervoor schuldig te voelen. Hoe doe ik dat?
Op een volgende workshop leg ik u dit graag uit. “Ik ben prioriteit”. Klinkt dit raar om te zeggen?


Voor meer informatie, volg mij op LinkedIn, Facebook, KANDO CHANNEL en je vindt alles over mij terug. Heel graag tot snel. De  staat klaar.


Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?