5 tekenen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging


Het nieuwe jaar staat voor de deur, dit is voor velen een reden om na te denken over het leven en je doelen. Waar wil je naartoe, wat wil je in de toekomst bereiken en waar wil je over enkele jaren staan? Ik help je graag op weg met enkele inzichten en oplossingen.

Je houdt je afzijdig op het werk 


Merk je dat je je tijdens gesprekken afsluit en minder reageert op babbels op de werkvloer? Voel je je niet thuis op je werk? Ga dan op zoek naar een betere omgeving. Om niet uit de boot te vallen, moet je je aanpassen aan de bedrijfscultuur. De sfeer en het welbevinden op het werk zijn belangrijker dan de job zelf, als je je niet thuis voelt op je job wordt het werk al snel een opgave. Praat hier zeker over met je personeelschef of baas, zodat zij zich kunnen engageren om er een betere werkplek van te maken. Helpt ook dat niet? Dan raad ik je aan om eens ten rade te gaan bij een loopbaancoach.

Je enige motivatie is je loon aan het eind van de maand 


Is jouw grootste motivatie momenteel dat je aan het eind - of aan het begin - van de maand weer wat extra geld op je rekening hebt? Geld is geen garantie voor geluk. Met geld als belangrijkste drijfveer mis je ambitie en uitdaging. Zo verwaarloos je je skills in plaats van ze verder te ontwikkelen. 

Je hebt het gevoel niets bij te leren 


Heb je het gevoel dat je alles uit je job hebt gehaald wat er uit te halen valt? Vind je je eigen job niet meer uitdagend genoeg? Om carrière te maken, moet je jezelf blijven ontplooien. In een nieuwe baan leer je veel bij. Je leert nieuwe collega’s kennen en een nieuwe omgeving verkennen. Als deze prille fase voorbij is, wil je op persoonlijk en professioneel vlak blijven groeien. Is dit niet het geval, dan is het misschien tijd om verder te zoeken. 

Je hebt veel tijd om na te denken 


Als je niet meer gedreven bent, heb je tijd op overschot. Je bent niet gemotiveerd om de deadlines te halen, waarom zou je je dan te pletter werken? Tijdens deze minuten of zelfs uren gaan er verschillende gedachten door je hoofd: "Wat zal ik straks eten? Om hoe laat was die afspraak in het weekend? Zou ik naar de winkel gaan?" Je gedachten dwalen af en aan het eind van de rit weet je zelfs niet meer welke opdracht je nog moet afronden. 

Je werk is onoverzichtelijk  


Ben je tijdens de werkuren zo verstrooid dat je niet weet waar te beginnen? Als je van nature geen grote sloddervos bent kan dit te wijten zijn aan een gebrek aan motivatie. Het deert je niet, waarom zou je dan orde in je werk creëren? Neem er een notitieboekje bij en maak een plan om om de chaos te organiseren. Helpt dat ook niet om met frisse blik naar je werk te kijken? Dan heb je meteen iets bij de hand om de voor- en nadelen van een nieuwe carrière op een rijtje zetten.


Herken je jezelf in deze stellingen, maar weet je niet goed wat je zoekt in een job? Ik kan jou verder helpen dmv loopbaanbegeleiding of hypnotherapie.

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?