Corona maakt mensen creatief in het zoeken naar oplossingen.

Er is toch 1 positief kantje aan het hele gedoe door Corona. Het maakt mensen creatief. In tijden als deze gaan mensen, bedrijven op zoek naar oplossingen.

Het zoeken naar alternatieven is leuk en nodig. Heel bijzonder vind ik zelf omdat het mensen dichter tot elkaar brengt.

Oplossingen:

Van thuis uit werken

Opruimen: Eindelijk eens tijd om grote kuis te houden in kasten. Ruimte maken voor nieuwe dingen. Heerlijk om zo te rommelen en weg te gooien.

Het maakt mensen ook solidair. Net zoals met de aanslagen in ons land van 22 maart 2016. Ook toen was er soort van samenhorigheid, vereniging. Iedereen zit in dezelfde situatie. Jongeren helpen de ouderen, staan meer stil bij wat er allemaal vanzelfsprekend is. Er is meer bewustwording omdat mensen vertragen. 

Doordat het leven stil lijkt te vallen, brengt dit ons dichter tot onszelf. We kunnen nergens heen, er is minder afleiding. Dus is er maar 1 oplossing.

Stilstaan wat er is of wat er nu net niet meer is. Restaurants, caf├ęs, cinema's, discotheken moeten sluiten. We zijn nu meer op onszelf aangewezen. Voor veel mensen is dit misschien een nare beleving, voor anderen is het dan weer een uitgelezen moment om te reflecteren.

Zelf reken ik mij bij de groep van diegenen die reflecteren en zich bezig houden met de energetische verhoudingen die er nu gebeuren. Alles is energie en energie kan getransformeerd worden.

Ik geloof dat deze corona-tijd goed is voor ons mens-zijn, ons zelf-bewustzijn. Waar zijn wij mee bezig? Wat kan anders?  Wat brengt ons deze tijd aan inzichten?

Ik nodig jou graag uit om mee te reflecteren. Wat doet deze periode met jou? Wat heb jij nodig om inzichten te krijgen? Ik help jou graag verder.


Heb jij vragen? Contacteer mij gerust. Klik hierRecente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?