6 Tips bij het kiezen van een job coach

Het is er! Dit is ons logo dat wij naar buiten mogen brengen. Als career coach of loopbaanbegeleider of jobcoach ben ik er echt wel trots op. Het is geslaagd.

Ik kan mij voorstellen dat als jij met loopbaanbegeleiding wilt starten, je even verschiet hoeveel loopbaancentra er zijn en hoeveel keuze jij hebt. Hoe maak je nu het onderscheid?

Wel, ik heb enkele tips voor jou.

VERKENNEND GESPREK

Je hebt het recht om een verkennend gesprek aan te vragen. Dit raad ik jou aan om te doen. Het is belangrijk om te ervaren of je en je potentiĆ«le coach op dezelfde golflengte zit. Dit gesprek duurt max. 30 min.. Het kan telefonisch, online of in de praktijk. Tenminste, dat kan bij mij. Ik kan niet beslissen voor een ander hoe zij dit aanpakken.


LOCATIE

Het kan soms aan te raden zijn om niet te dicht bij huis te gaan. Je horizon verruimen moet kunnen. Dan is de drijfveer vaak ook groter om uit je kot te komen.
Maak het jezelf niet al te gemakkelijk. Hoe groter de motivatie, hoe minder erg het is om iets verder te rijden of te fietsen.


BEREID JE VOOR

Ga naar elke sessie of verkennend gesprek met een voorbereiding. Wat wil jij weten over de coach? Zijn/haar aanpak. Wat heb jij nodig en kan de coach in kwestie jou dit geven? Ervaar het. Durf te vragen. Het is in jouw voordeel. Schrijf je vragen op.

WAT WIL JIJ BEREIKEN?

Deze vraag hangt samen met jouw voorbereiding. Hoe beter jij voorbereid bent, hoe meer jij er uit haalt. Waar wil je staan na 4u of 7u?


HOE WIL JE GEHOLPEN WORDEN?

Wil jij een coach die jou de verantwoordelijkheid geeft of wil je iemand die dat niet doet?
Jouw voorbereiding, motivatie bepalen jouw keuze. Als jij een coach kiest die jou niet uit jouw comfortzone haalt of jou niet aan het denken zet, is niet de juiste keuze voor jou. 


WEES EERLIJK

Als er geen klik is met de jobcoach, wees dan eerlijk met jezelf maar ook naar de coach toe. Benoem het. Het mag. "ik voel geen klik". Dat mag gezegd worden, want als die klik er niet is, zijn jouw resultaten niet wat ze zouden kunnen zijn. Daar wint niemand iets bij, jij in eerste plaats niet. 

Neem je tijd om te beslissen wie jouw coach wordt.

Heb jij een vraag voor mij? klik hier.

Neem ook eens een kijkje op de pagina van https://www.jobcoach.works/ en ontdek alles over ons.

Heb je een vraag over het bestellen van een loopbaancheque? Ik help jou graag verder. Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?