Last van tinnitus?

Tinnitus of oorsuizingen. Herken jij dit ook?

Sommige dokters zeggen dat het met lichamelijke factoren te maken heeft.

Ik heb er al heel mijn leven 'last' van.

Als HSP-er heb ik er een uitleg voor.

Wat is oorsuizen?


Het is een constante toon, een gepiep zeg maar dat van links naar rechts springt of in beide oren duidelijk hoorbaar is.

Je kan het vergelijken met het naar een fuif gaan, thuis komen en 's anderdaags nog steeds de bassen in je oren horen. Ken je dit? Ooit ervaren?

Waarom is het er?

Volgens de medische wereld heeft het te maken met stress, voeding en emoties.
Als je je druk maakt, zou je meer neiging kunnen hebben tot oorsuizen. Bij examens, een presentatie die je moet geven. Stress dus. Het is best mogelijk.

Voeding speelt zo wie zo een belangrijke rol. Het is best mogelijk dat het tinnitus kan verhelpen.

Emoties verdrukken is nooit een goed idee, want je lichaam zoekt een natuurlijke uitweg. De oren zijn zeker een mogelijkheid.

Mijn verklaring?

Ik ben HSP en heb deze tonen al heel mijn leven. Er is geen dag dat ik het niet hoor. Heb ik er last van? Nee, want het is er.  Door de jaren heen heb ik er een niet-medische verklaring voor.

Ik ben een spiritueel mens (dat zijn we trouwens allemaal) die in nauwe verbinding staat met mijn Hogere IK, de Bron zeg maar. 

Als ik contact maak met deze Bron, al wat is, dan verdwijnen deze pieptonen. Er komen boodschappen in de plaats. Dus voor mij is de pieptoon een manier om contact te maken met de Bron. Op bepaalde momenten is de nood gewoon hoog om met tijd te maken en in contact te treden. 

Soms ben ik aan het lezen en dan 'popt' er een toon in mijn oor dat aangeeft dat het tijd is om te "luisteren". Dat doe ik dan ook. 

Hoe meer ik luister, hoe minder het gepiep. 

Ik nodig jou uit om ook eens te "luisteren" en tijd te maken om in contact te komen met de Bron.

Het maakt het leven zo veel gemakkelijker.

Heb je behoefte aan een gesprek na het lezen van dit artikel? Klik hier

Altijd welkom om jezelf te (leren) zijn.

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?