Wat is trauma?Vaak krijgt men te horen "je zal hier mee moeten leren leven". Het hoeft echt niet zo te zijn.
Wat het trauma ook is, wat het probleem ook is, er is altijd een oplossing.
Door deze baanbrekende methode die "Trauma Collapse Technique" genoemd wordt, is het perfect mogelijk om elk trauma aan te pakken.

Wat is dan een trauma?

Definitie van een trauma


Trauma is een bevroren moment in het verleden waarbij bepaalde emoties zeer sterk getriggerd worden.

In een fractie van een seconde kan een trauma opgelopen worden doordat iemand iets zegt, doet dat jou heel erg raakt. Dat kan al in de baarmoeder gebeuren, als baby, als peuter, kleuter, tiener en als volwassene.

Jouw emoties bevriezen als het ware. Je slaat deze ervaring op in jouw lichaam en doet er alles aan om geen contact meer te krijgen met dat bepaalde gevoel. Ons lichaam heeft miljarden cellen en deze hebben een geheugen. Dus alles wat je meemaakt, opslaat in jouw lichaam, bepaalt jouw houding en reactie op situaties.

Vanuit onze benadering van trauma's durven wij te zeggen "het probleem is niet het probleem".


De reden waarom het probleem niet het probleem is


Het probleem is een bewuste illusie/verklaring van wat volgens de cliënt het echte 'probleem' is. In 99,9% van alle gevallen is dat niet het geval.


Onder elk 'probleem' ligt een positieve bron en behoeften. Het is deze hulpbron die we nodig hebben om te activeren en energie te geven, zodat het dominant kan worden en het 'probleem' losgelaten kan worden.

Het neurale netwerk in de hersenen dat de probleemtoestand bevat groeit en wordt krachtiger naarmate het meer energie krijgt. Hoe geraak je er dan vanaf? We werken naar een gewenste uitkomst toe, want je wilt van jouw trauma af, wat het ook is.
Doordat je werkelijk nieuwe bronnen en behoeften lichamelijk ervaart, weet jij dat de toekomst anders zal zijn omdat je na een sessie niet meer met 'het probleem' kan connecteren. Het is neuraal veranderd waardoor je geen connectie meer kan leggen met wat was.

Wetenschappelijk bewezen

Hersengolven


Het is wetenschappelijk bewezen dat onze hersenen met golven werken. We werken hoofdzakelijk met alpha en theta golven. De walvis die je in de afbeelding ziet, geeft weer dat ons bewustzijn varieert tussen alpha en theta in trance. Dat is normaal. Het is vooral theta dat toelaat in trance om nieuwe neurologische connecties in het lichaam aan te maken. Hoe meer je zelf als cliënt toelaat om in theta te verkeren, hoe beter het resultaat. Als hypnotherapeut begeleid ik jou hier in.Neurologisch

Ons lichaam omvat 3 soorten hersenen: het brein, het hart brein en het 'gut' brein.

We handelen vanuit ons onderbewustzijn maar ons bewuste brein regelt logica en het intellect.

Ons hart brein heeft meer neurale connecties die door het hart lopen naar het hoofd dan er vanuit het hoofd naar het hart lopen.

Het 'gut' brein heeft 90% van het hormoon 'serotonine', ook wel gekend als het gelukshormoon. 

We weten nu dus dat het hart brein en gut brein een netwerk is van neuronen, hormonen en neurotransmitters die communiceren met ons brein. Deze communicatie bepaalt onze percepties, mentale processen, gevoelens en acties op een diep niveau.
Wat is de oplossing?


Doordat er tijdens een sessie een nieuw neurologisch netwerk aangemaakt wordt, is de connectie met 'het probleem' niet meer voelbaar. Het is vervangen door positieve bronnen en behoeften. Deze ervaar je letterlijk zelf onder begeleiding. 

Als gecertificeerd hypnotherapeut en traumaspecialist mag ik met trots zeggen dat The Hypno Academy gerenommeerd is voor haar technieken en toepassingen dat geleid heeft tot baanbrekend werk.

Jij , als cliënt, bent na 1 sessie perfect in staat om anders in het leven te staan omdat ons lichaam alle antwoorden en oplossingen al heeft. Jij maakt er nu gemakkelijker connectie mee.
Wil je meer informatie?

Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?