Invloed van de media

 


Tv, sociale media, boeken, reclame, allen dragen ze verborgen berichten in zich om ons te doen gehoorzamen, te onderwerpen, te laten consumeren en te beïnvloeden.

Sommigen zijn zich hier totaal niet bewust van omdat ze niet verder kijken dan het oppervlakkige.

Het lijkt alsof je naar een film kijkt, waar jij in mee speelt en je het opneemt tegen aliens.

Onderga je? Laat jij je beïnvloeden?


HOE DE MEDIA HYPNOTISEERT

Misschien even kort wat hypnose precies is. Vanuit een veilige omgeving ga je in trance om vervolgens contact te maken met je onderbewustzijn waar allerlei overtuigingen opgeslagen liggen. Het brengt rust en ontspanning.

Het is net vanuit die rust en ontspanning dat je perfect in staat bent om de media zijn ding te laten doen en op jou los te laten, wat je dan ook voor waar aanneemt. Je bent zelf nauwelijks nog in staat om zelf na te denken en kritisch te redeneren. En laat nu net dit de kracht en het doel zijn van de media.

Jou in deze toestand krijgen.

Waarom reclame net voor en na het journaal? Waarom zo veel herhaling op radio, TV, sociale media?

Waarom reclame tijdens de film net wanneer het spannend wordt?
Herhaling zorgt voor programmering en dat wordt realiteit. Dus de media heeft de kracht om jouw gedachten en koopgedrag te beïnvloeden.

klik hier voor meer info omtrent hypnose - Soul Dive Academy


Ken je de film "The Truman Show"? 

Alles is in scene gezet, je volgt, handelt wat je hoort te doen.

Tot de hoofdpersonage op een dag "wakker" wordt en het spel doorheeft. Hij is in het bezit van de maker van de show. Hij is gemanipuleerd vanaf de conceptie tot volwassenheid. Hij "weet" niet anders, tot hij beseft dat er een andere wereld is. Nu meer dan ooit aan de orde. 

Heb je al ooit stil gestaan bij de symboliek die in deze film gebruikt wordt? Ga zelf op onderzoek en besef dat het conditionering ten top is.

Je neemt de rode pil of de blauwe zoals in "The Matrix". 

Hoe hypnose vermijden in de media?

Stop met kijken naar het journaal, te luisteren naar het nieuws op de radio. Drastisch zeg je? Het is altijd negatief. Alleen op het einde is er een kleine, positieve noot.

Vergeet niet dat je een individu bent met eigen waarden en normen, met eigen overtuigingen.

Wees dus kritisch wanneer je toch kijkt of leest of luistert. Doe je dit niet, dan dreigen je eigen overtuigingen ondergesneeuwd te worden. Dit werkt frustratie in de hand, dat je dan op je gezin of collega's ventileert.

Het is nu zelfs al zo ver gekomen dat er binnen families, vriendengroepen onderscheid ontstaat over wie zich vragen stelt en wie dit nog niet doet. Dit gegeven zet relaties onder druk.

Bepaal je eigen mindset.NIEUWE MINDSET

Hoe doe je dat? Hypnose heeft uiteraard ook een positief resultaat:

van probleem naar oplossing 

De oplossingen zijn in je onderbewustzijn al aanwezig, je hoeft er enkel contact mee te maken en daar helpt een hypnotherapeut bij.

klik hier voor meer info rond hypnotherapie.


ZOEK POSITIVITEIT OP

Omring je met mensen die dezelfde waarden en overtuigingen delen, kijk naar films die jou een goed gevoel bezorgen, luister naar muziek die jou oplaadt.
Ga in je eigen kracht staan die je door positieve hypnotherapie bereikt. Dit brengt rust en brengt je weer in contact met jezelf en jouw waarden.
Je kijkt met positieve gevoelens naar de toekomst.


We hebben jaren onder hypnose de media ondergaan. Sommigen zullen er alles aan doen om dat zo te houden, anderen kiezen er voor om dit te veranderen. Het heeft niks met intelligentie te maken of met hoeveel diploma's je al dan niet hebt. Het gaat er om dat je wakker wordt.
De vraag die jij jezelf kan stellen is deze "wat als wij nu de Truman Show beleven?" Welk rol heb ik daar in?
Bepaal je eigen kijk op de feiten, niet omdat je het ondergaat. 
Misschien wordt het hoog tijd om uit je eigen trance te stappen.Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?