Hoe positieve doelen (leren) stellen?

In deze tijden staan we stil bij veel zaken, die we als vanzelfsprekend beleven. Zo is ons werk daar een belangrijk deel van. Stel jij je job vandaag meer in vraag dan voor de lockdown? Het is altijd een goed idee om stil te staan bij je eigen, dagdagelijkse bezigheden.

Er zijn heel wat mensen die nu in de onzekerheid leven of jouw job morgen nog wel bestaat.
Om jou te ondersteunen in deze oefening kan je hieronder enkele tips terugvinden.

Het is en blijft cruciaal om in positieve zin vooruit te denken. Hierbij is het (leren) stellen van doelen een belangrijke investering in tijd

(HER)BEKIJK JE DOEL

De eerste belangrijke stap is na te gaan waar jij voor staat. Daarmee bedoel ik jouw persoonlijke situatie op je werk. Het zou kunnen dat jij met jobverlies te maken krijgt, vermindering van uren, misschien een crisis in jouw sector. 
Heb je al onderzoek gedaan voor jezelf om uit te maken welke richting jij uit wilt? Ik hoop van harte dat je al gedaan hebt of gaat doen. Wat is jouw doel? Wat maakt jou gelukkig of wat geeft jou energie?
Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw hierbij te ondersteunen.

Loopbaanbegeleiding

Met of zonder loopbaancheques kan jij voor slechts 40€ per cheque door een professionele loopbaancoach laten begeleiden om jouw talenten en sterktes duidelijk in kaart te brengen en dus ook een duidelijk beeld krijgen op jouw mogelijkheden. 
Het is best mogelijk dat er verrassende inzichten naar boven komen. Dan kan jij heel gericht en met zelfvertrouwen gaan zoeken en solliciteren.
Hier een link naar mijn andere pagina met info rond loopbaanbegeleiding en uitleg hoe je loopbaancheques kan aanvragen.

Hypnotherapie

Deze therapie begeleidt jou naar jouw eigen weten op een veilige, zachte manier. Hypnotherapie is de sleutel tot inzichten die altijd de juiste aanwijzingen vormen om beslissingen te nemen. Omdat het jouw waarheid is, is dit altijd de beste keuze voor jou.  Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat jij als kind graag deed, waar haalde jij je energie vandaan, wat gaf jou een goed gevoel. Waar in jouw lichaam ervaar je deze energie, dit goed gevoel? Stel je eens voor dat je met dit gevoel elke dag mag gaan werken. Elke dag opnieuw wakker worden met het idee 'ik mag gaan werken". Hoe ervaar jij dit?
Vaak nemen we een beslissing of maken we een keuze gebaseerd op de waarheid van iemand anders. Dat kan positief uitdraaien, maar in veel gevallen is dat niet zo omdat het niet noodzakelijk jouw pad is.
Hypnotherapie is zeer doeltreffend bij traumaverwerking en gedragsverandering. 
Hier een link naar meer info over hypnotherapie.Soulkey therapie

Deze therapie helpt jou om inzichten te krijgen over jouw missie en biedt antwoorden op levensvragen. Vragen zoals "wie ben ik" of "hoe kan ik mijn doel bereiken?" zijn maar enkele voorbeelden.
Ben jij HSP? Dan is deze therapie allicht iets voor jou.
Het is net zoals hypnotherapie, een veilige en zachte therapie.
In deze link krijg je nog meer info.


EMOTIONELE BEGELEIDING

Het zijn bijzondere tijden en ik weet maar al te goed dat er nu veel onverwerkte emoties de kop op steken. Zoek hulp. 
Het is uiterst belangrijk om hier over te praten, om duidelijkheid te krijgen hieromtrent.
Je staat er echt niet alleen voor.
Als jouw relatie onder druk staat, je staat zelf onder druk omdat je onzeker bent over je job.
Soul Dive Academy heeft de expertise en ervaring in huis om eender welk aspect op te vangen en te kaderen.
De hierboven vermelde opties bieden jou een eerste stap naar een oplossing.Ook in tijden van onzekerheid is het meer dan ooit belangrijk om aan jezelf te werken, om aan je toekomst te werken. De toekomst is nu! Begin bij jezelf, de rest volgt.
Als jij met zelfvertrouwen naar de toekomst kunt kijken, dient de weg naar jouw doel zich vanzelf aan.

Wil je een verkennend gesprek? Schrijf je hier in.
Heb jij vragen? Stel deze gerust. Ik help jou met plezier verder.
Recente Posts

In de kijker

Waarmee kan ik jou helpen?